Kwadrant-Art
Deenen-1
Onder toeziend oog van wethouder Peter Freij (rechts) signeert Jos Deenen het eerste exemplaar van zijn boek voor Shinkichi Tajiri (links).

 

Jos Deenen

‘De wereld door de ogen van mijn schaar’

Op 14 oktober 2007 presenteerde collagekunstenaar Jos Deenen in Museum Van Bommel Van Dam te Venlo de publicatie De wereld door de ogen van mijn schaar. Collega-kunstenaar Shinkichi Tajiri ontving uit handen van de Venlose cultuurwethouder Peter Freij het eerste exemplaar met daarin 67 collages. Vanuit zijn in de Venlose cultuurwijk Q4 gelegen atelier ‘De Franse Republiek’, werkt Deenen aan zijn, vooral maatschappijkritische, collages. Met behulp van losgesneden afbeeldingen uit glossy magazines en tijdschriften verbeeldt hij zijn eigen visie op het wereldgebeuren.

In het voorwoord stelt Rick Vercauteren, directeur van Museum Van Bommel Van Dam: ‘Telkens weer weet Jos Deenen het erotische, zoals vroeger bij Grosz, Ernst, Bunuel, Dali, Bacon of Pasolini, subliem te verpakken. Met zichtbaar genoegen manipuleert hij via zijn puntcontrapunt collages, die nu eens ambigu en dan weer ondeugend, prikkelend, stout of venijnig zijn, weloverwogen de argeloze kijker’.

 

Kwadrant Art 47

auteur
Twan Geurts e.a.

omvang
72 pagina’s
ca. 65 afb. in kleur

formaat
21 x 21 cm

uitvoering
paperback

ISBN
978 90 6216 644 2

prijs
€ 12,50